Aluevaalit 2022: Osa 1/3 - Startti

ALUEVAALIT 2022: OSA 1/3 - STARTTI


Miksi lähdin mukaan Varsinais-Suomen hyvinvointialueen valtuustovaaliin lokakuussa 2021?


Tänään muistelen aluevaalikampanjani alkua, aikaa loka-joulukuussa 2021. Lähdin silloin käytännössä ensimmäistä kertaa mukaan politiikkaan. Voisi sanoa, että syksyllä 2021 vain muutama ihminen edes tiesi, että olin ollut Keskustan jäsen reilun kymmenen vuoden ajan. Esim. työkaverien ja ystävien piirissä puoluevalintani ja ehdokkuuteni tuli monelle tietoon vasta ennakkoäänestyksen aikana. 


Juureni ovat Etelä-Pohjanmaalta, olen talonpoikaissukua. Ymmärrän omistajuutta ja sen voimaa. Maailma ei ole kuitenkaan mustavalkoinen, voittajasta voi tulla häviäjä silmänräpäyksessä. Kaveria ei jätetä, ei myöskään ketään muutakaan suomalaista. Auttaminen ei voi olla pelkkää puhetta, siksi olen maksanut myös aina veroni mukisematta. Vaalikampanjani aikana kerroin ja koin olevani punamultamies. Se on merkittävä osa poliittista identiteettiäni. Ehdokkaaksi asettumisen suurin juttu on minusta oman arvomaailman asettaminen julkisesti arvioitavaksi. Sinun on hyväksyttävä, että tutut ja tuntemattomat pettyvät, nostavat hattua tai ovat vilpittömän iloisia arvovalinnoistasi. 


Lähdin aluevaaliin mukaan kuusikymppisten, sosiaalihuollon asiakkaiden (erityistä tukea tarvitsevat asiakasryhmät), ammattilaisten (mm. sosiaalityöntekijät, sosiaaliohjaajat ja lähihoitajat) ja sosiaalialan koulutuskentän edustajana. Vaaliteemoinani olivat ikäihmisten ja erityistä tukea tarvitsevien varsinais-suomalaisten ihmisten asioiden kuntoon laittaminen, työntekijöiden osaamisen ja saatavuuden varmistaminen sekä ajatus uudenlaisesta johtamisen tarpeesta Varsinais-Suomen hyvinvointialueella. Valtiotieteen maisterina, sosiaalityöntekijänä ja sosiaaliohjaajien kouluttajana vaalisloganini oli Puhetta sosiaalihuollosta. Sen viitoittamana aloitin ja jatkan tulevaisuudessakin.


Keskusta avasi vaalikampanjan 4.12.2022. Olin nyt Varsinais-Suomen Keskustan ehdokas. Organisaatiokoneisto seisoi hienosti  takanani, kuten vajaan sadan muunkin ehdokkaan. Oman vaalikampanjani aloitin tyhjästä, ilman poliittista järjestö tai luottamushenkilötaustaa. Tukitiimini oli ainoastaan lähipiirini, ääniä parhaimmillaan siis tiedossa jo 4 kappaletta. Henkilökohtainen vaalityöni perustui näkyvyyden hankkimisesta sosiaalisessa mediassa sekä mainoskorttien jakamiseen. Lähdin puhumaan minulle tärkeän asian puolesta, ihmisenä ja poliitikkona tulin pelikentälle nk. täysin puskista. Olen iloinen, että uskalsin tehdä tuo hypyn ja lähdin mukaan.


Ohessa linkki Keskusta aluevaalisivuuni, josta löytyy myös puolueen kuvaama vaalivideo. (Sivun linkkien takana olleet vaaliblogini ja vaalien aikainen Facebook-sivuni ei ole enää saatavilla).

https://keskusta.fi/aluevaalit-2022/ehdokkaat/varsinais-suomen-hyvinvointialue/juha-knuuttila/


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lähde seuraamaan mitä Varsinais-Suomen hyvinvointialueella tapahtuu erityisesti sosiaalihuollon ja sosiaalipalveluiden näkökulmasta

Aluevaalit 2022: Osa 3/3 - Jokainen ääni on arvokas